Monday, July 17, 2017

Bukit Kiara Activity

Since this year memang nak mengamalkan gaya hidup sihat, maka memang aku akan agree dengan aktiviti keluar peluh macam ni. Nak maintain berat 48kg is quite challenging after raya ni. Time puasa boleh la kan pasal makan sekali sehari je. Tapi now nafsu makan datang balik. Nampak nasik je lapar. Lapar je nampak nasik. :(

First time nak pergi sini, so aku search la Bukit Kinrara. Aku macam blur, time google tu just keluar macam housing area je. Takde pun bukit bukau ke ape kan. Rupenye bila tanya kawan, Bukit Kiara bukan Kinrara. HAHA. Ohmai.

After subuh terus gerak pergi sane. Tapi satu jela kat sini, parking sangat susah. Terpaksa la kiteorang carik parking sampai ke atas bukit. Alhamdulillah we managed to park kereta dekat entrance. So takdela berpeluh awal sangat. Haha.


Kat sini memang banyak monyet monyet comel ni ye. So kalau korang rasa ala ala nak bawak makanan bagai and berpicnic baik tak payah la kot. Haha. Tak pasal korang berkejar dengan monyet ni nanti. Aku agak seriau la sebenarnye nak kena jalan tepi monyet-monyet ni. Dah terbayang if golongan ni kejar, memang aku lari turun bawah balik. T_T


Ni track untuk pejalan kaki and tepi tu untuk cycling. Btw, ni bukan cycling yang ko nak sengih sengih sambil kayuh pedal tu ye. Ni cycling yang kena daki bukit, masuk hutan semua tu. Memang patah la kaki if daki bukit guna basikal. Haha. Sebab tu kami ambik langkah bijak dengan berjalan kaki je. Haha. 

Sini pun ada laluan untuk jungle tracking. Boleh la nak sedut udara segar dalam hutan. Serius terus teringat zaman study, masuk hutan ramai-ramai. Best! (Nak mengimbau kenangan pulak). 


Haa track yang kiteorang ikot is 'Denai Keladi'. Laluan ni korang akan menyusur anak sungai. Emmm bukan anak sangat la. Baby sungai. Pasal kecik sangat. Haha. Tapi view memang cantik, cantik and cantik !







So kiteorang ambik masa dalam 2 jam lebih habiskan aktiviti kat sana. Balik tu terus tido penat! So sape-sape yang nak kuruskan badan and kaki boleh try hiking kat sini. Peluh dapat, kurus pun dapat. :P

Till next activity pulak. More to come! :)

Regards,
Shima