Saturday, October 19, 2013

Pindah ! Pindah !

Happy weekend uolsss ~

Sesungguhnya waktu weekend la paling orang orang berkerjaya paling tunggu ye idok. Tapi masuk hari ahad tu dah lemau sikit. Kehkeh.. Ni nak habaq mai, Insha Allah hujung bulan ni boleh pindah rumah lain. Still rumah apartment. Rumah landed ? Nak cium pagar pun belum tentu boleh. Rumah landed pun yang paling murah kat KL ni aku rasa memang takde dah yang harga 300K, semua nak mark up sampai half million.

Sesungguhnya hiba hati bila fikir macam mana nak survive kat KL ni. Cewahh ~ Tapi serius betul. Sape-sape yang dapat gaji berkepuk-kepuk kat KL ni pun belum tentu mampu beli rumah landed. Pasal?

HARGA RUMAH SEKARANG SANGAT TAK REASONABLE !

Bayangkan apartment kecik around 780sqft pun dah harga 200k, Nak geleng hantuk kepala bila pikir-pikir balik. Abang sulong aku beli rumah dekat Terengganu, double storey siap ada laman semua harga 300K plus plus je. Memang sangat puas hati dapat rumah besar macam tu. Bestnye ! Bestnye !

Tapi tula takkan nak balik kerja Terengganu pulak kalau husband dekat sini. Sesungguhnya aku rasa nak semput bila fikir hal rumah. The best way at this moment, RENT jela dulu. Tu pun Alhamdulillah dapat rent price yang murah. :)


SENYUMMMMMMMMMMMMMMM :D

3 comments:

mohd fuad adan Othman said...

adush, saya nk cari rumah pun payah, saya mmg aim condo or apartment itu jer yg mampu wat mase nie, landed sumer 500k ke atas...... my dad dh bising dh bila nk beli rumah tp sy kene 1 year br borang ea/eb leh kuar sbb sy x de creditcard, so paling awal bln 2 thn dpn...... kalo duk melaka double storey un maseh 200k..... hisshhh.......

mohd fuad adan Othman said...

ala standard arr kak, mane nk dpt landed skang nie...... hu3.... kalo kat melaka sy dh dpt banglo dh..... ha3

Anonymous said...

sis, i ada pm u kt fb, tp masuk box 'others', do check and reply ye :) -hayatihamid