Friday, October 2, 2009

GEMPA BUMI.

Fuh! Leteynye ari ni. Aku da stat keje kt campap mempep tuh. Haih~ Ikotkn ati nk je aku ponteng,tpi cam xley plak pasalnye, bapak ketua campap udah kol aku pepagi bute tye msuk keje ke x ari ni. Aiseh!

Korg penah alami x, sindrom mimpi, tpi pe yg korg mimpi tu jadi btol2? Hoho. Aku da byak kali cmtu. Pe yg aku mimpi mlm tu, kdg kala benda tu jadik esoknye. Risau jugek aku mimpi jadik btol cmtu. Before ni pon, aku kantoikan seorg hamba Allah ni pon thru mimpi. Ajaib kn? Mgkin kebetulan. Mgkin petunjuk. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui. Wallahua'lam.

Mlm ni, aku ngn rakan2 sekaum, sebangsa, sekatil, sekuali duk la ckp2 pasal gempa bumi yg rase suam2 kuku kt m'sia nih. Rase cm takut, nebes, risau. Yela, aku skank kt penang. Mintak jauh la dari segala tsunami. Amin... Katenye, ikan da naik kat pantai kt area Balik Pulau. Aku pun x sure sbb aku xdek la sampai nak gi ninjau tmpat tu (xde transport je sbenarnye.Ngeh3).

:: Mak, ayah, camne kite nk gi Langkawi bulan 11 nih? Haih~ Takut le plak. ::


13 comments:

misz benida said...

dunia akhir zmn..
eh,ko duk png??
aku rndu penang.
huuuuu

nazatul shima said...

ha ah la.. takutnye aku.. bnyak kena bertaubat nih..hmm..
lor..ko x taw ke aku duk penang?hehe..ak kn usm penang..
hihi..,

misz benida said...

aku ingt ko duk kL..
hehehe..

nazatul shima said...

uh uh. aku bkn duk key ell~
xhot la kt sane.gedik tol.hihi..

misz benida said...

btol..
ko tau,aku ingtkan ko blaja kt uniten..
rpenye ko stdent usm..
aku de kwan kt usm penang..
rndu nk nek feri..
rndu kngan dlm tu..
hehehe

nazatul shima said...

rindu nek feri?ngehehe.ko xmo share ke kngan pe?hihiihi~
ak cm berminat je nk taw. ;)

misz benida said...

huh,otak ko jgn nk pk mcm2 ek..haha
xde la,1st time aku nek feri ngan awek aku,(eh,pakwe la).
tu je knangannye..
g shopping kt pelangi mall.

m i m i said...

baek tak yoh gi langkawi .
gi la guo muse .
buleh tgk gua .
hehe .

nazatul shima said...

hehee..
pndai je die ey bodek kak shma.;p
klo gi guo muse,mimi nk bawop kak shma gi kt guo je ke?hee~ ;p

nazatul shima said...

misz benida:: elelele~ mengcover plek.hehe.xpe2,ak paham.haha.wey.mane de pelangi mall la.perangin mall ade la cik adik.hihi.

misz benida said...

eh clp.
hehe..
xyoh g guo msg la..
jln2 kre2.
sdap.
blh blnje aku kfc..
muahaha

nazatul shima said...

olo las.kayenye aku nk lanje ko kfc.stakat mkanan kfc ley la.hihi.

misz benida said...

ok set!
nti blanje aku mknan kt kfc.
hehe