Tuesday, November 1, 2011

Wajah seiras. Kau ada tak?

Assalamualaikum

Pernah tak, sepanjang dalam kehidupan, kau jumpa pelanduk dua serupa? Sejibik sejiban macam kau? Pernah? Dulu, aku pernah jumpa minah ni sorang kat friendster. Zaman friendster. Haha..

Sampaikan, aku sendiri konfius, eh, macam aku! Sapu-sapu bijik mata sebab tak percaya. Then, aku try cari kat facebook, kot-kot la boleh buat reunion muka-muka ada iras, tapi memang tak jumpa. Maybe sebab dia dah kawen, so facebook diharamkan oleh husband beliau. Maybe.

Cakap pasal pelanduk dua serupa ni, aku ada dapat satu email dari kawan. Dia attach satu picture. Dia cakap, si polan ni bagitau, minah ni ada iras-iras aku. Hmm.. Benda subjektif kot. Ada orang cakap, eh serius! Sama beb! Tapi, ada orang cakap, alaaa.. Mane ade same. Lagi cantik minah tu dari kau! Hahaha..

Ok ok ok.. Papepun, kita kena terima, yang dalam dunia ni, ada 7 muka sama macam kita. Kan? :)

Haaa.. Yang dikatakan muka iras aku, yang berbaju biru. Bukan biru gelap tu ye noks.. Light blue itu. Maybe dari mata kot. sepet! Haha.. Sepet ke mata aku ni? Entah la.. Macam aku cakap tadi, benda ni subjektif.

* If tuan badan terlihat picture ni kat sini, sorry ye sebab post kat sini. I got it from my friend. Jangan saman-saman sudaa.. hehehe..:)


Dan, melampau tak, kalau aku cakap, picture ni ada iras dari tepi??? Tepi sahaja hokayyy.. HAHAHA!
Nak sangat jumpa face to face dengan pelanduk dua serupa.

If i cannnnnnnnnnnnn..............

14 comments:

εїз Cik Fasya εїз said...

aah la cma..ade iras jah..

ashikin said...

sama beb =)

aku xbce betul2 so when i saw that pic i thought ko x pakai tudung...trus aku bce entry ni btul2...hahaha

ejoncb said...

ah,, gmbar aku! haha

Ainul Huda said...

haah la, ade irasssssss, besttnyee ;)

Nazatul shima said...

fasya: hehe... nk carik lgi 5..hehee..

Nazatul shima said...

ash: hahahaa...sbb tu la, ko kena bace dlu..klo ko x bce, mmg ko assume aku free hair la ni?haha..senget..

Nazatul shima said...

ejon: hahahaha...iye..yg mu email ari tu..haha

Nazatul shima said...

ainul: ermmm...klo dpt jmpe lg best..:)

kutiQ~budak kamera~ said...

haha..same la..
kutiq de kwn,org pnggil dia Ira..nme fb dia missnura..muke dia ad iras2 ngn k.shima..hehee =)

Nazatul shima said...

hehehe,,,yeke tiq? k.shima cari dlm fb kuor org indon nih...hehehehe..

Puteri Iqa Izyan said...

ade iras2 ^_^

lala:ashila said...

ad la iras2 tu..tp k.cma comel lg..hehe

Nazatul shima said...

iqa: hehehe...:P

Nazatul shima said...

lala: hehe..xle..same je ngn die..kn iras2..;)