Saturday, May 26, 2012

Pakcik oh pakcik!

Assalamualaikum

Ni haa.. Ada satu cerita noksss.. Takde pape pun, cuma aku rasa macammmm aku ni *&%@$ sekejap.

Tengah syok aku iron tudung , ternampak la orang-orang tengah nak pasang khemah kat bawah. Maybe ada event kot esok. So, baru aku perasan, kereta kakak ipar tak alih lagi. Sebijik je tercongok kat situ. Maka cepat-cepat aku bersiap nak alih kereta tu.

Bila dah sampai bawah.

" Pak cik! Ni saya nak kena alih ke kereta?"

" Haaaa.. Kena alih.. Nak pasang khemah kat sini"

So, aku dengan yakin, bukak la pintu kereta. Rupanya, kereta tu lock dengan benda alah yang macam batang besi tu. Harusla aku tak reti nak bukak. Takde kemahiran langsung nak bukak benda tu. T_T

" Pak cik.. Sorry.. Saya tak pandai nak bukak benda ni.. Saya tak pernah guna.." *malu-gila-*

" Ooo..takpe takpe..meh pakcik tolong bukakkan... Eh, ni kereta auto ni.. Nak start kereta ni lain macam sikit..Tau ke nak bawak kereta automatik ni??"

Dalam hati, eh, kenapa nak kena start lain macam plak? Automatik macam mana pulak ni? Then, aku senyum je, selamba cakap tak reti, pasal dalam pemikiran aku time tu, maybe kereta kakak ipar aku guna teknologi terkini yang mungkin aku tak reti nak guna.

Then, pakcik tu tolong alihkan kat satu tempat.

Bila pakcik tu dah siap alih, dia pun bagitau aku something yang sangat aku rasa, nak belasah diri sendiri.

" Haaa.. Ni pakcik nak ajar.. P untuk parking, D untuk drive, R untuk reverse, bla bla bla..Kalau orang tak biase bawak auto memang tak reti nak guna.."

Demmmmm... Rupenye automatik yang pakcik tu maksudkan gear rupanya. Kalaulah boleh diundur masa, nak je aku cakap, SAYA TAU BAWAK KERETA AUTO. T__T  -rasamacambodohharini-

4 comments:

thah salleh said...

dkpe. buleh blaja huruf utk kete auto. hahaha

Useriez said...

hahahhaha.. lawak entry niee...

whiteapple said...

hahahaha...segar bijik mata aku terus baca kejadian ni.. :p

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

hehehe...^^