Friday, May 1, 2009

girls day out!

Semalam baru la last paper aku tuk exam sem ini.Wah!Teruja aku rase nak abis exam,sampaikan keluar awal bangat exam.Should be abis pukul 515 pm,tapi aku da kuar pkul 4 pm.Hihi.Satu jam stengah awal aku keluar.Sejuk beku aku dalam dewan tu.Aku lupa nak bawak jaket kesayangan aku (jaket Milo Beng adiahkan).Hihi.Sebabnye aku pegi agak lewat la jugak,tapi still lagi ade makhluk2 yang x masuk dewan lagi.
Laju gile aku jalan ngan budak2 nih takut capap plak lam dewan nanti.Dunt like!Yang beznye aku tgok ina da kuar dewan,aku pun bangun letak paper kat depan pastu kuar jugak.Then,ejon mengekori.Hehe.Kuar aje dari dewan,ni la resultnya.Amik gambar lagi.Tepi bakul sampah rotan ni pun jadik la.Haha.(xde sampah pun).



Setelah kami berlima bersatu (lambat btul bersiap wani ngn cida.Hehe.), kami pun meneruskan perjalanan menuju ke BJ Mall.Indah jugek suasana petang tu.Kire xla panas terik sangat.Kedian,nampak la bas Milan(bas clubbing).Kami pun redah aje la bas tu,asal sampai awal.Haha.Jenuh le nak tunggu Rapid nih.



Sampai-sampai aje, masing-masing perut da bunyi.Kami pun menyerang Kedai Nasi Ayam Misai (xde misai dalam sup).Memang bez.Nanti mau ajak buah hati makan kat sini la (kalo datang Penang la.Hehe.) Tapi,teh o ais die yang amat manis.Isk2.Tapi aku minum aje.Dahaga punya pasal la.Ish2.

Kami mula la diskusion pasal gempa bumi.Cida la yang start dulu nih.Hehe.Ejon pun memainkan peranan sebagai elabarator kami bab-bab geografi bumi nih."Aku xtaw sangat la bab geo nih.Dulu Geo aku fail la!",aku mengeluarkan getar suara.Haha.Budak2 nih macam terkedu."Biar betol ko cima??".Kami pun bergelak riang.Haha.Acah aje.Mane ade fail la.Benak benar la aku kalo fail.Hehe.

Da abis aje makan,kami menuju ke tempat men bowling.Kat sini ade la macam budak-budak yang main,pak cik ngan mak cik pun ade yang datang main gak.Siap pakai baju satu kaler lagi (biru muda).Hebat2.Haha.Nak main pun sempat posing.Aku jelir kat wani tu.Hehe.



"Bagi saya kasut saiz yang paling kecik.",jerit aku kat tukang bagi kasut tu.Dia macam ala-ala terkejut.Haha.Pastu aku cakap la,"Bagi saya saiz 2.", dia macam pelik lagi,tapi aku buat dek aje.Last2 pas try kasut tu,aku cakap la,"Sorry,bagi saiz 3",hikhik.Mesti tukang bagi kasut tu bengang.Haha."Keciknye kaki.Comel ngat kaki saiz 3 je".Haha.Aku tergelak dalam hati.Pelik ke kalo kasut bowling saiz 3?Ape daa.



Pembuka tirai ialah cip ejon kiter.Hehe.Permulaan yang hebat.Hehe.Kan ejon??Hehe.Cida second,aku third ,Wani forth ngan Ina fifth.Hehe.Duk la baling ke bola bowling tu.Lain kali kena kuatkan stamina tangan nih.Hahaha.Macam berat aje bola yang wani amik tu.12 kilo??Wow!Hehe.Xla,9 kilo kot.Aku mampu angkat 8 kilo aje.Kalau x, terseliuh tangan aku nih.Haha.



Picture bawah ni ialah gaya kami masing-masing melanyakkan lane 2.Haha.
Ina!Hang paling comel lempar bola.Hehe.Macam kanak-kanak riang.Ina.Ina.Hehe.Nak tunggu bola ina sampai kat pin sempat la kami menguap 3 4 kali.Hehe.

Wani!Kaki tu penting.Haha.Dia baru aje sedar kaki macam xbetol,bile da betolkan kaki,baru la banyak aje pin jatuh.Hehe.

Ejon!Time die swing bola 2,pergh!Hebat.Laju gilew bola 2.Tapi sayang,lame-lame die jadi macam masuk longkang aje.Hehe.Tapi,tetap hebat.Hehe.

Cida!Hebat2.Dia pesaing aku time 1st ngan 2nd round.Hehe.Aku tercabar dengan dia.Tapi,aku mampu bersaing sihat tanpa pergaduhan.Cewah.Hehe.

Cima!Tak de pape pon.Haha.Tapi budak-budak nih cakap aku buat aksi porn kat depan.Ces!Sengal!Haha.

Macam-macam karenah la kawan-kawan aku nih.Hehe.Thanx my frends! ;)








Lepas main bowling,kami mula menjalankan plan kami yang ke-2,Karok time!Yeah!Hehe.Kiteorang nyanyi 3 jam tanpa henti!Haha.Hebat x?Balun abis suara macam mana pun.Wani dah la sakit tekak,lagi suara macam Iklim versi perempuan.Hehe.Pastu ade ala-ala Amy Mastura.Hihi.

Aku plak duk nyanyi lagu yang kasi pecah suara.Lagu menjerit.Pergh!Release semua benda.Haha.Bez-bez.Lame dah tak berkaraoke berlima nih.Kononye,semalam kami buat konsert amal la.Tapi,xde penonton le selain kami aje.Hihi.



Merempat atas meja pun jadi.Sofa dah lembut sangat,nanti suara hilang dengan kelembutan sofa.Hihi.Ina punye suare ala-ala cumil aje.Memang die dapat reward la 'Award Paling comel dalam segala aspek' (macam panjang aje name award nih).Hehe.Halus aje suara.Macam suara orang industan nyanyi 2.Wah!



Aku ada la nyanyi gak,tapi lebih kepada mengantuk.Mata aku pun dah sembab.Huhu.Duk menguap je kerja dalam bilik karoke no 19.Hehe.Tengok jela picture kat bawah 2.Cida la ni yang candid aku tengah menguap.Haha.Mengantuk bangat.Rase mcm nak tido aje dalam bilik karoke 2.Haha.Senget.Tapi bile tersedar,automatik bley amik gambar dengan senyuman manis.Haha.



Pukul 12 kami pun pulang la.Ejon tepon Pak cik Aziz Taxi.Borak punye borak dalam teksi 2,dapat la murah.RM8 aje.Kalo teksi lain mesti dah berbelas-belas.Moral of the story,kena pandai amik hati orang tua.X gitu kawan-kawan?Hehe.Sampai aje kt USM,kami pun tersenyum puas sebab dah lontarkan ketensenan di tempat karoke.Hehe.-end-

p/s: Video lemparan paling comey ade disediakan.Ina jgn marah ey~ ;)

video

No comments: