Wednesday, December 9, 2009

BINGUNG.

Oh. Sangat aku rase cam berkurun aku tinggal blog aku nih. Bukan sengaja ok. Aku pergi berjuang kat Klang ngan Shah Alam. Alhamdulillah. Dua-dua intebiu aku berjaya dapat keje. IT consultant ngn Project Executive tu. Hihi. Cume skank, derang bagi aku space la pikir2 aku nk cari umah katne. Hoho. Intebiu2 ni sume, sayang aku yang temankan. Amik semangat die agaknye. Ngeh2.

So, prob aku skank, mau amik keje yg mane ye?*sigh*

Den, aku nk cari umah kat mane? Xkan nak duk Bangi. Bapak jauh. Haha. Tpi, still dekat ngn sayangku. Hehe. Tpi, lagi masalah bile aku nak jadi seorang guru. Camanekah?


9 comments:

yuyuEyuliAnayusOf said...

yeay! tahniah2.. da dpt keje ea?
hehe..
wah, nnt kne lanje ni..hehe :)

fiza said...

weh, ang dpt eh keje tu?
congrats~~

shima said...

yuyu:: yeay2!hehe,,makasih dear..lanje ey..kna tggu gaji masuk byak2.hehe..

fiza:: ha ah..ak dapat la keje tu fiza..aku pon x sgka gk dpt..alhamdulillah..

misz benida said...

congrate2..
tetibe aku kagum la ngan ko..
hahaha..
u r great beb.

imHepPie said...

aku tatau keje ko dua2 tuh cemana tpi nmpak cam perghh smart je nama keja tu huhu

Nadd said...

hi shima..
congrats on the new jobs..
whoa!
u got both jobs, lucky u! ;)

if shima nak jadi cikgu w/o doing any KPLI thing, shima bley apply kat private school..
some of my friends did that and they succeed..
all u need to do is apply, then they will call u for interview and u need to prepare for microteaching and u'll get the teaching job! ;D
just sharing since am a future teacher too.. ;)

shima said...

benida:: oo..nmpk la b4 ni kurang kagum ngn aku o..haha..;p

imheppie:: name mmg smart,tpi keje agak tough kot..hihi..

nad:: tanx dear nad..oo..ley ey mtak cmtu..but,kt KT mane de private school..emm..tpi,kalo nk apply,amik form kt skool derang ey???

Nadd said...

ooo.. shima nak keje kat tganu eh?
bout how to apply, am not sure myself,
nnt nad try tnye my friend, once i knw, i'll notify u yeh..

anyway,
which side of shah alam and klang tmpt keje shima..?
nad rase if shah alam, tade masalah carik umah sewa so does klang..

shima said...

emm..xsure lgi..but if dpt keje area cyberjaya lagi ok coz dkat ckit ngn faiz..xla jauh sgt die ngn shima,katenye..hehe..

yg kt klang tu kat jalan batai laut n kat shah alam tu kat kota kemuning..mmg ade nad kwsn kota kemuning,but ramai org keje kilang la..shima xnk stay ngn org kilang..huhu..