Friday, December 23, 2011

Bad Night

Assalamualaikum

Kononnye nak balik Terengganu malam ni. Excited bagai nak balik kampung ni haaa.. Nak jumpe mak ayah ayam itik kat kampung. Sekali, malam ni, bas tinggalkan aku terkontang kanting kat Putra. Dammmnnn! Nak menangis pun ada, cuak pun ada. Nasib baik boyfie ada untuk tenangkan aku time tu.

So, bajet macam sempat nak kejar balik bas. Kejar bas sampai ke Greenwood. Alih-alih bas dah takde. Gilakk laju bas ni. Belum pun sempat kentut, dah hilang. Terbaik ah.

Yang melambatkan tu, pasal kami makan-makan dulu. Hisap-hisap rokok jap kat kedai. Sembang-sembang. Kononnye, aku terfikir yang bas kat putra biasenye suke suki delay. So, agak relax even jam dah pukul 930 malam. Tiket bas pukul 10 hokayy.. Memang lenggang mak kangkung betul !

Nah, sekarang memang padan ngan muka aku ni haaa... But,still, only 5 mins after 10 hokayyy.. Bukannye setengah jam or sejam. Pffttt ! Memang kena betul aku malam ni.  Tsk !

Dan benda yang paling bangang aku buat, bila  benda yang paling penting untuk balik kampung, aku tinggalkan kat depan umah. Beg berisi segala benda tersirat dan tersurat including laptop. Hey shima ! What the &%$$^* ! Macam mana la aku boleh jadi gile pelupa nih.

Boyfie cakap, even kami tak pergi makan-makan pun, still kena tinggal dengan bas jugak. You know why?

1) If tak stop makan-makan, mesti smpai putra awal, tapi kena patah balik kat umah sebab nak ambik beg yang aku tinggal depan umah.

2) If makan-makan, mesti sampai lewat kat putra.

So, it is a win-win situation. Erk ?? bukannn... lose-lose situation. HAHA !

6 comments:

Mr feckry said...

kalau lu naik juga bas tu, lesap juga beg lu

J.Syazwana said...

ish cane lah boleh jadi camtuh.
len kali hati2 tau.
seb baik ade org teman. huhu

Puteri Iqa Izyan said...

ngeh3. moralnya lepas ni kene g awal2. bus ni suke hati die je nk jln kul bape pun. ^_^

Nazatul shima said...

feckry: tula pasal...Alhamdulillah..aku rela trtinggal bas daripda hilang beg..huhuhu

Nazatul shima said...

syazwana: tula dear..huhu..naseb baikla..klo sorg2 ngn adik, harusla blur2..hehehe

Nazatul shima said...

iqa: tula pasal..kak shima pn rse cmtu..hehehe....mcm2 la..