Monday, December 19, 2011

iPhone4s warm-up story

Assalamualaikum

Dalam keghairahan semua manusia untuk memiliki iPhone4s yang baru launching on 16 Dec 2011 (birthday aku tu), aku pun turut terlibat. Tu pun, setelah beratus-ratus kali berfikir dan membuat kiraan secara kasar dan bermain tarik tali dengan diri sendiri. Haruslah. Bukannye murah macam iphone mainan. Dalam hati sebelum ni, nak sony ericsson arc s, pasal ada warna pink ! Wahahaha ! Sangat gila kan pink. (T_T)

Tapi, bak kata hati dan pandangan orang, " beli mahal pun sekali je.. Boleh pakai lame.. OS pun up-to-date". Maka, zaasssss ke Mines konon nak mencari iPhone4s, tapi nak guna data plan Digi. Murah sikit, around RM2060 macam tu.

Tapi sayang beribu juta kali sayang, kalau nak pakai yang data plan diGi, i have to change the data plan and it takes about 3 months to complete everything, then baru dapat phone ! Mak aih ! Lameeeeeeee doww.

Kalau nak cepat, kena beli number baru je, pasal number aku sekarang ni under kontrak 2 years, so kena habiskan kontrak dulu. Kalau nak terminate pulak, leceh, banyak benda nak kena buat, plus number sekarang ni dah well-known. So, aku pasrah. Terus level nak beli iPhone4s merudum ke tahap kerak bumi.

Pusing punya pusing punya pusing, jumpa satu kedai Apek ni. Aku ni tak berkenan sangat nak beli iPhone kat kedai sebijik-bijik macam tu. Risau phone underwater. Eh, betulkan underwater? Ke underground? Ke underwear?


Nak kata rezeki la kan, dia pun tolong ekjasss ambik iPhone4s kat Maxis. Takde ambik pakej ke apa. Just phone sahaja. Mahal banyak sikit, tapi aku rasa secure, sebab ada surat beranak sekali (series number). I was like jumping la kan. Heppy tak hengat ! Tapi, nak bayar tu macam teragak-agak jugak. Terbang duitku ~ (T_T)

Dannnnn... Aku dapat cover phone yang sangat comel ! Glow in the dark. Haruslah hadiah birthday. He's not so romantic when it comes to giving a present, but i gila like this cover ! Thanks love ! I love this morreee than flowers, cards or dinner treat :) (sumpah tak tipu. hekhek)

One word about iPhone 4s, tip-top! :)

Kalau kau nak beli jugak, boleh tengok spec iPhone4s ni kat pak cik google. Yang paling aku suka, ada Siri. Siri ni macam orang la jugak. Kau tanya je ape-ape, dia boleh jawab. Must be in English. Tapi tolong jangan tanya pasal politik. HAHA !

Yang paling tak boleh blah, boyfie aku try cakap, " what the fuck you're doing here??"

Dan si Siri jawab, " I'm pretend not to hear that"

Wahahahahaha !! Memang sangat intelligent si Siri ni :D

10 comments:

thah salleh said...

fuyoo.. iPhone 4S.. thah blom mampu lg... :)

Moumo said...

keje kat exxon M boleh la.
kje kt TM xdapek denn nak pakai iphone 4S neh.
kekekeke

J.Syazwana said...

oh my dear.
dah pakai iphone 4s.
wuwuuu banyaknye duit. bak sini sikit.
nak henpon baru jugak. huk huk

Mr feckry said...

seyes ke pakwe lu cakap camtu

Nazatul shima said...

thah: xpe2.. slow2 k..:)

Nazatul shima said...

mek la: menyenyeh tessss.. hahaha.. ele...sep TM pun bes.. dpt bonus byk gileee..heeee...

Nazatul shima said...

syazwana: ish...mne de byk duit la...duit menabung dari kecik ni..hahaha..:P
nnti beli jgk tau! :)

Nazatul shima said...

syazwana: ish...mne de byk duit la...duit menabung dari kecik ni..hahaha..:P
nnti beli jgk tau! :)

Puteri Iqa Izyan said...

alahai... pandainye siri jawab gitu. huhu.

Nazatul shima said...

tula pasal iqa..ehehe...sgt intelligent