Friday, December 9, 2011

Lone Ranger on Friday

Assalamualaikum

Memang awal aku bangun pagi ni. Perasaan nak pergi tukar lesen P ke full, sangat membuak-buak. Hampir 2 bulan aku tak tukar-tukar. Risau jugak. Pasal esok nak pergi Penang, so haruslah bertindak pantas. Tak mau la kena tahan dengan abang JPJ. Tsk !

Hari ni aku jadi lone ranger. Peta semua siap lukis dalam buku (maklum le takde GPS). Nasib baik la peta yang aku lakar tu betul dan tepat. Hebat betul ! Sekali sekala memuji diri kan bagus, untuk kesihatan otak jugak.

Service dekat JPJ Wangsa Maju sangat la terbaik. Even orang ramai gile tadi, tapi punggung aku just merasa duduk atas kerusi tak sampai berapa minit pun. Terus je turn aku. Save energy and time. Then, gerak ke Wangsa Walk.

Buat ape kat sana? Nak carik gifts untuk wedding kawan and end year celebration untuk team aku next week. Alang-alang tu, movie time! Lengang bangat wayang. Harusla kan.. Pergi time orang lain tengah bertungkus lumus kerja. :)


First time tengok wayang sorang-sorang, and it's not bad at all. Akibat tak tahan tengok status Fb yang selalu bercakap pasal Ombak rindu, maka aku pun nak tengok. :)

Initially, nak pergi ngan bf, tapi dia cakap next week, tapi dia macam terpaksa la pulak kan nak tengok cerita ni kat wayang (he hates love stories badly). HAHA ! Sebab, cerita Twiliight pun dia tak nak layan. Nak layan cerita gaduh-gaduh je. So, aku decide pergi sorang-sorang jela since hari ni pun orang tak ramai. Kesian tak? Hee..


And for the first time jugak, aku tengok ramai golongan yang lebih 45 tahun pun layan ombak rindu kat wayang. Siap datang dengan geng lagi. Sekali pakej dengan anak-anak. Heee.. Tak pun, maybe cucu. :)


Tisu pun aku dah spare siap-siap. Kot-kot la kan menangis. Kahkah ! Yang harunya bila, aku betul-betul menangis weyh! Nasib baik la kiri kanan depan semua perempuan. Tak la malu sangat nak sok sek sok sek dalam tu. Aku memang tak tahan tengok Aaron menangis. Ish ! Hensem!

And this scene, i like the most ! ;)

Romantik kan kan? :')

9 comments:

Mr feckry said...

wa tak sempat algi tengok

enyheartsdiamond said...

alaaa! tak tengok lagi :|

thah salleh said...

org lelaki mmg cmtu ke? xsuka tgk cite2 romantik... cr gaduh je die suka. hahaha..

Adila Amran said...

alahaiiii..dila pun cuti jumaat ari tu..lepas g appointment braces kat ampang tak tahu nak g mane..kalau tahu blh ngedate ngan shima kat wangsawalk..hehe..tak jodoh laaa laling :)
*kalau tak blh pau shima blanje dila Tutti Fruti.ngeee :P

Nazatul shima said...

feckry: nnti gi tgok ngn wife ko ;)

Nazatul shima said...

eny: cepat tgok! hehee...bestttt ;)

Nazatul shima said...

thah: kn lelaki ni bersifat keras..maka haruslah suke cite gduh2..hehe

Nazatul shima said...

dila: hey dear!!! whre r u?? da lame shima crik fb dila taw!where u going dear..T__T
hmm...tula..klo x ley nngis dlm pnggung ngn dila..hehe.. bile ni nk mkn tutti frutti sme2 nih.;)

Adila Amran said...

membawa diri T______T
klu ajak dila sme nangis, banjir kot panggung!HAHA