Friday, December 16, 2011

Happy Birthday to me ! Sweet 14! HAHA !

Assalamualaikum

Alhamdulillah, sudah genap umur aku 14 tahun. Eh, tertolak 10 tahun la pulak. HAHA ! Orang lain dah nak masuk 25, aku baru terkinja-kinja nak masuk 24 kan? Kesiannn.. Tapi, takpe, always young ! HAHA!

Muka pukul 5 ptg, 15/12/2012. Mengantuk, penat , tapi ketegaq nak bergalok-galokanss.. :)

Today is not my ordinary birthday. It's beyond my imagination. Kenapa aku cakap macam ni?

First, dah lama orang tak nyanyikan lagu happy birthday kat aku secara berjemaah. Dan, bila dengar colleagues nyanyi lagu happy birthday secara berjemaah tadi, i was like, want to cry even not too much, but yes, it still touched my heart. Thanks mates! :)

View dari sudut utara. Terasa macam kanak-kanak berumur 5 tahun di situ. Wahaha !

 View dari sudut titik tengah utara-timur-selatan-barat. Sepah gile !! Workplace sape la ni (T_T)

Second, it was a long long long time ago, celebrate birthday, dan ajak orang datang dan macam memaksa mereka bawak hadiah kan. HAHA ! Funny! But, that was reallyyyyy brilliant idea, kalau nak dapat hadiah banyak. kahkah !

And now, i'm not forcing anyone to give me presents since aku dah tahu apa tu makna muka-tak-tahu-malu. HAHA ! Dan kali ni, aku dapat presents dari... Jeng jeng jeng ! Bukan boyfie la. He ended up not to talk about present. Kejam kan? Wuwuuwuu ~ Ok la, ok la.. Actually aku dapat hadiah dari committee team, dan jugak gift exchange. Bukan personal hadiah pun. Tapi, kalau aku assume as my birthday presents, tak melampau kan ? :'-)


Bebola pink tu boleh lighting up my life tau! Warna dia akan tukar-tukar. Cantik ! Thanks Yani ! Luckily, i love pink ! Wee ~ :) Ha, yang ladybird tu tabung. Boleh la aku menabung 10 sen sehari. Cukup 1 tahun, dah boleh beli handbag satu.

Third, my fb walls gila penuh dengan wishes dari pelbagai sudut. Mula dari dimurahkan rezeki sampai la soalan bila nak kahwin? Oh my, oh my. I've no answer for your simple question and somehow it's a cliche question bagi seorang perempuan macam aku, kau dan kau. Kan?  Maka, biarlah Allah yang tentukan semuanya. Ye idak ? :) - last year pun wall fb penuh jugak, tapi kurang soalan yang berbentuk ilmiah, macam ; bila mau kahwin? Wakaka!

Ok, layankan beberapa keping picture semalam time DM event. Happening! Dalam picture tak nampak happening, tapi in real, yes it is! :) Oh, kami semua perempuan. Best kan? Heee..

Satu benda je aku nak cakap. My birth-day incomplete without my mom's effort. Thanks mom for the wishes and advises! I do love you more than everything !  :') You are the greatest mom !

8 comments:

ipa faiza~ said...

HB!!! hehe :D

Sharinginfoz said...

selamat hari jadi, happy2 selalu

J.Syazwana said...

happy birthday dear.
semoga panjang umur dimurahkan rezeki.
24 muda lagi.
hihihi

Mr feckry said...

besdey lu sama dengan kakak gua..baaru wa atau lu 24 tahun..gua juga la yang tu..nextyear 27..aduh..semoga panjang umur dan muurah rezeki...

Nazatul shima said...

ipa: thanks dear!! hehee..

Nazatul shima said...

sharinginfo: thanks.. Insyaallah..;)

Nazatul shima said...

syazwana: hehehe..mude ke? ish..trase mcm masuk dewasa dh tu..:P

Nazatul shima said...

feckry: haaa...ni mesti ko ingt aku umur 18 kan?? wahahahaha..:P