Friday, June 4, 2010

ALLERGIC :(

Allergic!!! Argh~ Kenapa aku baru tau yang aku allergic udang! Aku dah sebat char kuey teow 2 pinggan minggu lepas dengan udang yang banyak dan besar kat Jertih! As a result, habis dah naik butir-butir di dahi. Tsk! Tsk! Dan badan aku mulai rasa gatal-gatal.

Ya Allah.. Moga penderitaan ini sekejap aje.. Amin..

Rasa macam nak nangis pon ada. :( Nanti macam mana nak jumpe ngan bakal mak ayah mentua ahad ni? Aduyai. Segannya. :(

Takpela, act as normal. Buat dek je dekat butir-butir kat dahi ni. Nanti hilang lah tu. Really hopping for a miracle!

Mak cakap, aku makan tak berpantang. Time duk kat umah, elok je tak naik benda-benda macam ni. Yela, aku akui la. Memang aku tak berpantang bab makan ni. Lepas ni, ada food consultant untuk aku. Siapa? Cik Faiz la. Dia akan pantau pemakanan aku dari jauh. Jauh jela, pasal aku tak duk dekat dia. Ehehe.

18 comments:

ika. said...

tulaaa..makan yg gatal tu laa yang sedap!!tehee!!~ ;)

ChiLaBaey's said...

Nasib baik tak gatal satu badan.... Hehehehe... :)

Hasrol Nizam said...

owh..tak pernah kena allergic..

blog Serol-nizam

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

akau kalau kene udang...
idung aku kene cabut letak tepi...
;)

zulkbo said...

salam..
ha ha ha..
nanti terkeruk-keruk
pak mertua kata anak
dara gatai ka hang nie?
jawablah ..memang saya gatai ni
pak??la la la..

Sharinginfoz said...

semoga semuanya ok nanti

Fida Jai OWN said...

heee . almost the same . tapi fy pelik cket . taste nk udg besar2 je . if udg kecik2 , cmfrm dapat bintat bintot . HAHA

Nazatul shima said...

ika: hmm..tula..sedey tol la..

Nazatul shima said...

chila: huhuhu..kalo gatal satu bdana da amik cuti kerja..ehehe

Nazatul shima said...

hasrol: bersyukurlah anda..

Nazatul shima said...

meniti senja: eh yeke?sakit tak ko cabut hidung tu?ehehe..

Nazatul shima said...

zulkbo: isk3..sampai hati...hukhuk..cancel la jmpe mereka..heheejehe

Nazatul shima said...

sharinginfo: amin..harap camtu la..

Nazatul shima said...

fida: hahaha..pelik tol la..mmg high taste tol la..ish3..:P

Rina (◕‿◕)✿ said...

aik. dah nak 23 thun br tau allergic ke hehe

cma, rina buat contest. join tauu hehe :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tgk keadaan la...
kadang2 saket...
tgk cara aku cabut la...
hehehe...
;)

misz benida said...

syg..kuat sgt ko elegik tu??tau bkpo mu tibo2 xlh mke ude??sbb mu xajok aku pon..cis!..
wei,jdi tu nk beli bju kuning tu.

enyheartsdiamond said...

sygnya allergic udang! huhuhu