Thursday, June 24, 2010

KENAPA CIKGU SEKARANG BERLAGAK?

Dulu, main cikgu-cikgu. Minat sangat kot nak jadi cikgu. Pakai kasut tumit tinggi mak, berangan jadi cikgu. Takpe. Dimaafkan.

Nak isi borang masuk U, isi Pendidikan Matematik dan kimia. Tapi, tak dapat pasal bengap. Dapat la sains komputer. Course shock. Tapi, makin lama makin sedap macam makan beger di malam hari yang lapar.

Dah lepas U, masih minat jadi cikgu, amik KPLI. Dapat pergi exam KPLI, tapi fail, pasal aku bengap lagi. Time aku nak pergi exam KPLI, aku termakan semut dalam air, so belum lepas 40 hari dari kebengapan, pasal tu tak lepas. Gagaga. Siyes wey! Aku bukan bengap sangat pon. Kehkeh.

Bila dapat kerja kat sekolah, dah tengok situasi cikgu macam mana. Aku makin lama makin benci. Bukan dengan kerja cikgu yang mulia, tapi dengan perangai cikgu. Pergh! Meninggi diri ntah pape. Tengok aku sebelah mata. Korek mata baru taw! Aku ni pon gred 41 sama jugak ngan kau. Cume aku ni freshy aje. Ceh!

29 comments:

Uruchimaru @ kf said...

adakah anda seorg cikgu skrg ini wahai cik cma?

tahniah diucapkan klu benar sangkaan kita..hee

deqyalalink said...

tampo je belagak sangat pehal huhu..dulu minat gak jadi cikgu tapi same la kite, bengap ... fail interview haaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hahahaha...
die bikin itu sekolah mcm die yg punye...
hahaha...
;0

Nadd said...

nad tau nape dorg gtu,
sebab dorang jeles..
shima cun kot..
itu fenomena biase tuh,
cikgu2 veteran mane ngam ngan org muda2 ni...
tp kalu yg btol2 baik,
baik sgt plak kan...

mar said...

eh shima amik bidang sains computer ek??
kite same bidang lah..computer!hehe
tapi mar kona sket, gi kot computer security system..hehe =D

Nazatul shima said...

kf: eh..xdela..pegawai it aje..huhu..

Nazatul shima said...

meniti senja: ha ah..betol la..geram btol..haish..

Nazatul shima said...

deqya: tula masalahnye xley nk bgi penampor la cyg..huhu..

Nazatul shima said...

nadd: em..btol la nad ckp tu..klo yg baik tu, baik sgt..tpi ni ade jgk cikgu yg berlagak nk mampos..nad da penah praktikal kt skola,msti tau cmne..isk3..

Hana Faza-same person said...

hehhe.. lain orang, lain ragam kan:)

zulkbo said...

salam ..
pulaks..
cian mak dia
kena kutuk
ngan anak lak?
he he..

zhOprenIa said...

haha...bukan standard ka environment macam tu. sbr je..kalo dh xleh sbr..cr keje lain... =)

Mr feckry said...

baling je dengan kasut tumit tinggi lu

Rina (◕‿◕)✿ said...

ish mane ad sume belagak hehe

yg mne belagak tu kasi lempang sbiji bagi sedar diri kehkeh

Cik ERynn said...

betula la sangat tu...cikgu skg ramai yg berlagak..mungkin sbb dorang rase termulia sgt kot...tp kan jd x berkat tu...ape2 pun cma jgnla jd cikgu yg begitu ye...lot of succes for u!

misz benida said...

biaso la tu kalu kito bru msuk gak..sabar bnyok deh..

Moumo said...

kje cikgu sgt boring~

maCy said...

waahaa.. fture cekgu gk ea??

maC jao ag pjalnan.. huk3


tp aritu time pbs sme ckg best2 je.. huhu

Nazatul shima said...

hana:tula..sedeynye..geram btol la...hihihi...

Nazatul shima said...

zulkbo:ape kaitan mak ngn anak...ish2 koi ni..

Nazatul shima said...

eton:nk cri keje lain...ermm...bru je kot keje ni..isk3..

Nazatul shima said...

feckry:xley...nnti berlubang muka derang..hihihi..

Nazatul shima said...

rina:emm..xbley..cma pendek la rina..hihihi..

Nazatul shima said...

eryn: cma bkn cikgu eryn..cma ni kje pgawai it je..huhuu..emm..tpi xske derang berlagak..geram btol...

Nazatul shima said...

mida:hmmm..tula..brsabar je...hihihi...

Nazatul shima said...

mc la:MEMANG!!!!

Nazatul shima said...

macy: eh..xla..cma da kje..hihihi...ermm..tpi still nk cri keje len gk..

Uruchimaru @ kf said...

pengwi IT?

pasti sinonim dgn dis word..

~SYMP~

O Randa Blěg said...

cikgu tadika kemas anak ku tak sombong..