Sunday, July 31, 2011

Hati aku remuk pecah berkecai !!

Assalamualaikum

Ohoooiii.. Sedar tak sedar, esok dah start nak puasa. Cepat kan masa berlalu?? Rasanya, baru je lagi aku bukak puasa dekat terengganu. Rasa macam bulan lepas je, tapi sebenarnya tahun lepas. Hekhek..

Dush!! Tension gila laaaa... Rasanya aku baiki laptop tak sampai 2 minggu, dah rosak balik. Argghh! Dah la kos nak baiki tu mahal. Memang sentap jugak buah pinggang aku time nak bayar tuh. Pfftt! Ni jadi sengal balik.. Tension betul!

Memang dasar nak kena jual dah laptop ni. Tak kenang betul jasa aku baiki kau! Cheese cake betul! Susah payah bf aku gendong kau pergi low yat, kau buat hal macam ni. Apa lagi kau nak?? Cooler fan pun aku dah belikan, bukan yang 15 hengget, tapi yang puluh2 hengget, mau lagi kau nak buat hal?? Hangennnnn betol la... Time-time nak masuk ramadhan ni la kau menguji kesabaran aku laptop oooiiiii.....

Takpe, kalau kau masih degil tak nak ON, aku memang nak jual aje kau. Tengok sape yang nak amik kau. Aku dah tak tahan nih... Arghhh...~

Oh, maaf kalau teremosi. Nak buat macam mana dik non oi.. Laptop aku buat hal lagi. Mau nye aku tak hangin seluruh badan, jiwa dan raga?? Tak pasal-pasal aku dah hantuk laptop ni kat atas lantai. Rasakan.. Hahahaha (gelak jahat)

Aku bertukar menjadi alien yang warak dan tidak berperikemanusiaan setelah menghempuk laptop atas lantai.

Aku sebenarnya insan yang penuh dengan kesabaran hokay noks, tetapi benda ni dah buat aku hilang kesabaran secara totally. Hanya kebangangan saja yang terbit dari mulutku. Cheese cake lagi sekali!
Dan,

Setelah mengamalkan proses cool down, aku boleh membesarkan mata sebesar ini.


Itu saje untuk hari ini. Hati aku remuk !

9 comments:

zulkbo said...

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..
selamat berpuasa buat sahabat,
moga Allah permudahkan anda
untuk beramal di bulan mulia
penuh barakah ini...
:)

mar said...

selamat berpuasa shima!!

haha sabor2..nk laptop baru la tuu..

emm tutti frutti tu nanti kite mkn sekali neh..kt ganu xdop menda tu..sedap shima tutti frutti tuuuuuu..

Nazatul shima said...

zulkbo: salam ramadhan al-mubaraq pada anda jua...:)

Nazatul shima said...

mar: haish...xmola..letey dh duk care ke laptop je....nak!!! yeay! nnti kite gi same2 k, mar! weeee!~ :)

Ema Razali said...

haha chill la, sampai teruk muka dy jadi :D

btw, happy ramadhan :)

Nazatul shima said...

ema: tula pasal..haha..geram btol...
thanks cutie.. happy fasting to u too! :)

besi said...

selamat berpuasa...sabor je la
laptop rosak..

Mr feckry said...

jadi ramadhan ini yang terbaik dalam hidup kita

yuyueyuliana said...

haha. akak tension ke ? xpe2, still cute lagi ok! hehe