Tuesday, July 19, 2011

Please, entertain me!

Housemate. Apa yang ada dalam fikiran kau, bila aku sebut housemate?

Rakan serumah. Yes, betul.
Rakan berbual. Yup, partially correct.
Rakan teman tidur. Yeah, pasti.
Rakan ......................

Housemate ni penting kot. Penting untuk perkembangan otak. Kalau terperuk kat rumah without talking to anyone else, boleh jadi kejang otak. Cakap sorang-sorang, macam tak betul pulak.

Aku ni jenis yang suka bercakap tau. Tak kisah la benda tu penting ke tak, perlu ke tak, janji aku dapat bercakap. Mak aku pun cakap, aku ni mulut banyak. Hekhek.. No wonder la adik aku pun mulut banyak, copycat kakak dia.

Sebab tu la, dalam satu hari, kalau dibundarkan dalam, 10 calls++/day, kalau bercakap dengan boy aku. Benda tak penting pun nak cakap. Annoying betul. Bukan dia yang annoying, aku la yang sooo annoying tuh. Hakhak. Nasib baik dia ok ok aja. :)

So, housemate memang sangat penting kalau kita berjauhan dengan family. At least,kita boleh assume mereka as our family jugak kan. Mak aku selalu cakap, kalau pergi mana-mana, jangan bermusuh, anggap semua orang macam keluarga kita. But, NOT ALL ok. Certain orang yang aku rasa boleh trust, boleh jadi kawan time susah-senang, dan yang penting tak mengumpat dan tikam aku dari belakang.


I heart all of you!!!

"Love all, trust a few, Do wrong to none."

(William Shakespeare (1564-1616), British dramatist, poet. Countess of Rossillion, in All's Well That Ends Well, act 1, sc. 1, l. 64-5. A mother's advice to her young son Bertram, as he is summoned by the King to Paris.)

3 comments:

zulkbo said...

salam..
ermmm..manusia rambut sama hitam
hati lain-lain entah pun hitam
juga tak..?
:)


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH
DAN KOMEN DI BLOG SAYA
JANGAN LUPA DATANG LAGI
www.zulkbo.com

Inspirationalefeks said...

betul.. rakan seperjuangan ? hikhiks

Puteri Iqa Izyan said...

housemate.
syok.
mcm2 boleh cerita.
pantang jumpa kat mana-mana. ade je nak cite.
dlm kelas pon sebok nak cite mcm2.
pdhl kat rumah dh jumpa. haha