Sunday, July 17, 2011

Money, do you love me? Hell NO.

Makin berusia, makin banyak benda nak kena fikir. Makan minum, minyak kereta, road tax, duit kereta, sewa rumah, bil telefon, bil internet dan segala macam benda. Rasa macam nak pecah jugak kepala bila fikir semua benda yang yang... sangat buat aku rasa down.

Kadang, terfikir, nak buat lebih kerja dalam satu masa. Mana tau, rezeki makin bertambah? Tuah ayam nampak kat kaki, kalau tuah manusia siapa yang tau melainkan Allah Taala. Kan? ;)

Hopefully, aku dapat fikirkan something yang buat aku semangat dan tak down lagi, dan dapat senyum macam ni.



:)

" Children need money. As they grow older they need more money. They need money for essentially the same reasons that adults need money. They need to buy stuff....They need it regardless of whether they get good grades, violate a family rule, or offend a parent. "

(Donald C. Medeiros (20th century), U.S. professor, psychology, Barbara J. Porter, U.S. school counselor, teacher, and I. David Welch, U.S. professor, psychology and author. Children Under Stress, ch. 2 (1983).)

8 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

money is not everything. but everything needs money ^_^

deqyalalink in-situ said...

money is everything okay , even dow masa period pun kena ada duot yang cukup untuk beli whishper !

zulkbo said...

salam Cma..
moga sihat selalu..
duit boleh carik..
dont worried..rezeki
Allah di mana-mana

Nazatul shima said...

iqa: yes my dear..everysinglething need money....;)

Nazatul shima said...

deqya: hahaha...yg tu mmg kena fix spend every month tu...kewajipan..hehe

Nazatul shima said...

zulkbo: salam...tula kan...insyaallah...harap2 mcm tula..:)

KeTaM_BaTu said...

dah besa macam ni duit adalah segalanya.. takde duit.. urmmm... susah mo cakap.

O Randa Blěg said...

di bank banyak duit.. tapi orang punya.