Wednesday, July 27, 2011

Kerja dari rumah, pendapatan lumayan!

Assalamualaikum,

'Kerja dari rumah, pendapatan lumayan!'.

Pernah nampak benda ni dalam internet, especially bila keluar kat google ads tu. Kes aku ni lebih kurang 'macam orang tak berdaya, tertipu oleh si penjual roti, tetapi sebenarnya bos roti'.

Perkara yang paling bodoh pernah aku buat time study dulu. Konon nak dapat duit lebih la kan.

Simple je kerjanya. Kena update balik dokumen dalam bentuk pdf yang dah sedia ada. Kerja aku copy paste sahaja, but dalam satu hari kena update dalam beratus-ratus dokumen pdf. Kerja gila tak???

Bagi aku time tu, that's is not crazy, but it's all about money! Yeah, hell money! Sanggup buat kerja gilooosssss macam tu.

Pastu, akibat kerja tu tak siap dalam masa yang dia tetapkan, payment langsung tak dapat, so burn macam tu je usaha aku. Memang siakkk! Kau bayangkan dah beberapa hari mengadap benda gila tu, last-last tak dapat bayaran satu sen pun???? Buang masa, buang tenaga! At least, kasi la half dari payment ke, kan bagus. Takde la aku makan hati sangat.

Nak tipu orang agak-agak la. Orang dah all out tu, appreciate la sikit.

6 comments:

Myzul said...

Tiada jalan yang mudah untuk senang dan menjadi kaya..disebabkan nak kerja yg mudah kita semua terjebak dengan kerja2 camni. so berhati-hati sebelum menjerumuskan diri anda utk benda yg belum tentu mendatangkan pendapatan yang lumayan ini

Ema Razali said...

kejamnyaa -.- tak berani la pulak nak buat kerja tuuu :/

cik Nemo said...

Laaa ye ke? Tak pernah try lagi benda2 tuh..

Nazatul shima said...

myzul: insyaallah..thanks 4 da reminder.. biasela, mse tu zmn blajar.. sje nk cari duit lebey..tu yg terkena..hehe

Nazatul shima said...

ema: ha ah...sedey kan?? huhuhu...jgn ikot taw..hehe

Nazatul shima said...

nemo: ha ah...so dunt ever ever try..hehehe