Saturday, July 16, 2011

Sukan SEA 2011 kat Indonesia la..

Still in PTD mode. Semalam hampir 4 pagi tidur, tapi yang kesian, kebanyakan dalam buku TAK MASUK! Arghh... Tension betul! Tapi, takpe. Ayah dah bangun pagi-pagi. Mesti risau aku pergi lewat. Kehkeh.. Aku sampai awal je. Exam pun belum start lagi, tapi semua orang dah duduk kat tempat masing-masing. Aku selalu malu macam ni T_T

Takpe, langsung tak mematahkan semangat aku nak jawab exam. Soalan pengetahuan am, ok la. so-so. First half ok la, pasal apa yang aku baca ada masuk, tapi, makin lama soalan makin pelik. Maksudnya, aku langsung tak baca benda tu semua! Oh my gucci! Semangat pun mula patah. Krrrkkk!!!(bunyi semangat patah)

Ambik semangat balik. Dah siap seksyen A, aku mesej ayah. Curious gila pasal soalan sukan.

Aku : "Ayah, sukan sea tahun ni kat Filipina ke Thai??"

Ayah : "Indon"

Arghhhhhhhhhh!! Langsung salah! Nampak sangat tak minat sukan kan? So, kecewa lagi.

Maths! Paling aku suka. Tapi, pasal kebarangkalian, semua aku main tikam je. Pasal, aku lupa formula untuk kebarangkalian. Haha.. Kalau cikgu Math aku dengar ni, mesti dia kecewa. Pasal, kebarangkalian pun aku tak tahu nk jawab. Serius beb! Yang aku sukasangatsebabsuduttakmasuk. Haha..

Dah selesai maths, keluar kejap dari dewan. Beku otak kalau duduk lame-lame. Nanti nak jawab esei pulak. Lagi satu, air botol yang aku dapat, dah habis aku minum. Yang aku pelik, macam mana orang sebelah aku langsung dia tak sentuh air tu??? Dia tak pening ke? Tak mabuk ke tengok soalan banyak-banyak?? Musykil.

Soalan paling kacang untuk hari ni, seksyen yang jawab soalan pemahaman. Siap awal kot. Berlagak kan. Kehkhe.. Tapi, yang menyentap hati bila tengok soalan esei yang...... Argghhh... Yang memerlukan otak aku memerah idea. Dan, hanya seciput je yang keluar. Maka, aku belasah aje apa yang ada dalam otak. Teknologi nuklear ngan recycle.

:: Buat pemeriksa kertas Nazatul Shima, saya memohon maaf jika terdapat kesulitan time nak baca esei saya tu, pasal saya just potong je ayat yang saya tak suka. Saya tau, saya potong bukan hanya satu garisan, tapi dua garisan sekaligus dan saya potong tak guna pembaris pun, just freehand. Saya tak guna liquid pun, pasal masa sekolah dulu, cikgu larang saya guna liquid. Sorry.

So, macam tu la kisahnya. Conclusion, aku rasa aku tak mampu masuk PTD ni, pasal exam susah. Ni baru exam, belum lagi PAC or interview. Haih, tapi hopefully dapat. Haha.. Psycho diri sendiri jap.



Saje je nak tempek. Jangan marah.... :D

Selamat solat Nisfu Syaaban malam ni. Bye bye semua! ;)

6 comments:

deqyalalink in-situ said...

EXAM PTD KE? RMI CKP TANG TU BUT WAT IS PTD?? HUHU

Puteri Iqa Izyan said...

iqa pun suke math.

tp plg benci probability. haha :D

Nazatul shima said...

deqya: haih...doc gigi pon x tau ey ptd pe...haha..ptd u pgawai tadbir diplomatik cyg..:)

Nazatul shima said...

iqa: hahaha..kan kan?? same ah kite..hehee..

Mr feckry said...

ade rezeki lu tu

Un Phat Lee said...

insyaAllah dapat.amin