Tuesday, July 12, 2011

Kakak ipar masak sedap, kenapa aku masak tak sedap?

Seperti biasa, bila aku kena masuk kerja pukul 1 tengahari (heavan bukan?), aku mesti akan bangun tepat jam 11 pagi. Oh, solat subuh semestinya aku bangun.

Dah siap semua, aku makan dulu sekeping dua biskut danone yang aku beli dari bulan 5 tapi tak habis-habis. Bila entah nak habis. Panaskan enjin kereta jap, pastu gerak pergi kerja. Ni la rutin harian aku selama beberapa bulan aku kat negeri orang.

Kadang terfikir jugak, kan best kalau kerja je kat terengganu dulu. Pergi kerja minyak kereta isi 20 hengget je seminggu. Kalau kat sini, jangan mimpi. Maunye sesat time minyak dah kuning? Kalau kuning ok lagi pasal boleh gerak 150km lagi, sempat la aku jumpa station minyak, tapi kalau merah, how? Jatuh maruah kalau kena tolak kereta. Ye idak?

Tapi, aku pun sedar, bila aku duduk jauh ngan family, aku agak berjimat. Kalau dulu, nak beli baju ke hape, beli je, tapi sekarang, kalau nak beli baju, pikir 40x, tu pun tak jugak habis pikir. Rotate jela baju yang aku ada tu. Hahaha. No one knows.

Ha,pasal rumah sewa pulak. Ok la rumah ni. Standard rumah family. Semua dah complete. Tapi, aku ni still jugak beli makanan kat luar. Takde masa nak masak. Weekend jela, jarang-jarang aku masak.

First time aku masak, buat tomyam. Haha.. Ok la kot. Not bad. Boleh improve lagi kot. Tapi, kakak ipar aku masak, memang best giler! Hari tu aku pegi umah dia, 2 pinggan aku balun. Musykil jap, nape aku tak boleh masak sedap macam dia masak? Oh, mesti sebab mak takde kat sebelah ni.

Eh, maggi dah kembang! Jom makan maggi dulu!

8 comments:

zulkbo said...

salam..
ha ha..tau tak pe?
:D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

layan la meegi tue...

Inspirationalefeks said...

hehe .. msk la lagi ... nanti pasti sedap punye je pun

yuyueyuliana said...

sebab kak ipr akak dah kawen. kalo akak kawen, 4 sure otomatik panda mask. hehe

Nazatul shima said...

zulkbo: hahaa..gelak plak..xpela, slow2..hehe

Nazatul shima said...

ms: ha ah..mmg..bez gile ooo..hahahaa

Nazatul shima said...

efeks: hahaha.. nape bunyi cm ah chai je tuh..haha..tula..masak je kn..nnti lame2 pndai :)

Nazatul shima said...

yuyu: hehe..maybe kot..hopefully mcm tu la..haha...jgn sampai ke sudah x tau msk..haha..