Monday, July 18, 2011

Tolong bukakkan boleh?

Dulu, orang selalu berpendapat, kalau pakai kereta mewah, kereta bmw 5 series, 6 series je yang boleh bukakkan pintu kereta untuk perempuan idaman mereka. Tapi sekarang? Tak kotttt.. Aku rasa semua tahap pun dah pandai nak romantik sakan macam tu. Kan? Yang pakai kancil pun ada. Takde lagi pemikiran macam tu kan?

Motif? Objektif? Subjektif? Adakah kau rasa benda tu satu habit atau kau memang saja nak show off depan semua orang yang kau, lelaki gentleman? Atau, kau nak lembikkan si perempuan yang memang sinonim dengan sifat cepat touching?

Tak salah pun bukakkan pintu kereta kat girlfriend ni. Pendapat aku, kalau kau jenis lelaki macam ni, kau romantik kottttt... Tapi, aku tak tau la betul ke tak hipotesis awal ni, pasal aku tak pernah dalam kondisi tu. Yes, tak pernah hokay.

Aku lagi selesa bukak sendiri pintu kereta. Tak payah nak tunggu si lelaki terkejar-kejar nak bukak pintu kereta untuk aku. Tak perlu kott.. Pasal, aku rasa lagi cepat kalau buat sendiri. Dan, masa pun dapat dijimatkan.

Maybe aku berfikiran kolot, tapi aku tak perlu nak susahkan orang untuk buat sesuatu yang aku boleh buat sendiri. Ayah mak dah ajar macam mana nak bukak ngan tutup pintu. Aku pun dah aplikasi benda tu dah banyak tahun, so no issues for me.

Hm, tapi tu bagi aku la.. It's all depends. Kalau kau perempuan jenis yang suka dimanjakan, dan lelaki yang jenis romantik, yes, this is your way. No offense. :)

"We love the things we love for what they are."
(Robert Frost (1874-1963), U.S. poet. "Hyla Brook.")

6 comments:

Mr feckry said...

kengkadang wa bukan kan juga..tapi rasenye a long time ago

Ema Razali said...

sama la. baik bukak sendiri. klau laki tu yg bukakkan, rasa kekok lah =.=

Dee Zahari said...

hahhahahaa.

bukam dio dos nk suruh laki2 tolong bukakkan pintoo kete..

klakor3

Nazatul shima said...

feckry: hekhek..ni mesti time nk ekjas gf..hihhi

Nazatul shima said...

ema: ha ah la..msti rase cmtu kn..hehe...:D

Nazatul shima said...

dee: hakhak..ade ok..hehe..tpi depends la..ats org blake..hehe..