Friday, January 21, 2011

Accident

Alhamdulillah, praise to Allah for give me a chance to breathe.

Semalam, saya accident on the way balik dari kerja. Fikiran entah pape time tu, dan it end with an accident ngan pak cik bawak motosikal. He was 82 years old. Thanks God. Pak cik tu tak luka parah. Tapi, buat saya shaking seluruh badan. Nasib baik orang ramai tak pukul saya. Huhuhu..

Dan, saya sangat malu. Peak hour kot time accident tu. Ramai orang. Masa tu dah tak nampak ape-ape, melainkan pak cik tu yang jatuh dari motor. :(

So, saya bawak pak cik tu pergi hospital untuk bersihkan luka dan bawak motor pak cik tu pergi repair dan memberi sedikit wang saku. Yang buat saya sangat pelik, pak cik tu after balut semua luka, siap boleh gelak-gelak lagi. Sangat tabah pak cik ni. Sedangkan saya still lagi macam kat awangan.

Alhamdulillah, semua settle dekat pukul 6 petang. Pfft! Pengalaman ngeri betul bila accident ni.


The real is horrible. Calar sana sini, dan cermin dalam pecah. :( Sayangnye kat tba5959 saya. Isk3... Sorry dear.. Nanti kita pergi workshop ye. Balut ape yang patut.

16 comments:

Fadzillah Kamarudin said...

yang penting smua selamat...
kan??

Uchi kay-f @hmad said...

paci tu dh matang cma..

well be carefully when drive kete iyer :p

Nazatul shima said...

kakak ina: ha ah..alhamdulillah..semua ok...:) syukur...:)

Nazatul shima said...

uchi: hhuhuhu...tula..salu je kalut..ish3..hehe

εїз Cik Fasya εїз said...

alhmdlh.semua selamat.faham pwasaan accident tu gane..fasya ri tu accident,smp fobia nk bwk kete.suh saim bwk. shakingg jah kaki tuh..

pak long said...

salam..
syukur semua selamat....tapi no keter tu chantek la...

Nazatul shima said...

fasya: nasib baek cma still kuat nk drive tuh..kalo x, kesian kat pakcik tu...hmm..

Nazatul shima said...

pak long: alhamdulillah..semua slamat...syukur sgt2...tq pak long..:)

Kelly Chantek said...

salam

focus while driving

dan jangan lupa baca doa menaiki kenderaan sebelum memulakan setiap perjalanan

Nazatul shima said...

insyaallah kelly...tq ye...:) ya...time tu xbrpe nk fokus...bhy btl la...

zulkbo said...

salam..
nape tak claim
insurance je..?

Nadd said...

so sorry to hear bout this..
kesian shima,
next time drive leklok ye..
take care :)

Weeda said...

k.cma eksiden katne?

Nazatul shima said...

zulkbo: erm...xmo la..nnti tax naik bnyk kot...hehee..

Nazatul shima said...

nad: huhuhu...tq dear...sayangnye kt my car..huhuhu...;(

Nazatul shima said...

wahida: eksiden kat pasir panjang..hehehee...