Thursday, January 13, 2011

Kenapa perempuan tak reti pam tayar?

Al-kisah bila si perempuan tak reti nak isi angin tayar kereta.

" Adik, lepas isi minyak, ley tolong kak pam tayar dop? Sorry ah, kak dok reti nok pam tayar.."

Memang tu perbualan saya dan budak Esso petang kelmarin. Sumpah awak awak semua! Saya langsung tak reti nak isi angin tayar. Isi perut aje yang saya tau. Tu pun mak saya yang masak. Hehee..

Even ayah dan cik bf dah ajar macam mane nak buat, bebal mengatasi segalanya. Sorry. Huhuhu..

Saya ni, pakai kereta tau la, bab-bab nak pam ke, minyak hitam ke, kuning ke, hape ke, agak di luar kemampuan jugak la. Yang saya biasa buat, hantar kereta kat tempat servis. Alah, semua orang tau buat yang tu kot.

Saya tak manja.

Cuma malas kot ada sikit. Saya tekankan sekali lagi, BUKAN MANJA tapi MALAS. Tertekan jap bila duk cakap pasal tekan tekan nih. Phewww~
Peace! Jom beramai ramai pam tayar balik keje nanti. Hehehe.. :)

Kalau perempuan yang pam tayar kereta, apa yang korang rasa dari kaca mata kaum adam? Mesti hebat kan?? Tak pun, mesti rare kan?Haha.. Kalau macam tu la, hari ni jugak saya pegi pam sendiri tayar kereta.

18 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

pam kasi suam2 suku je tayar tue cma..!

Alan said...

kalau rasa susah sangat nak pam, awk tiup je tayar tu..xpun pakai tayar monorel..terus xpayah nak pam pam dah ^_^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

abg2..
tolong pam kan yew...
hehehe...

Mr feckry said...

peh! ni 1st time gua dengar dalam seumur hidup gua

AZLIN said...

sy pon baru je reti pam tayar. tu pon setelah menjalani latihan praktikal selama beberapa kali. haha..org pompuan pndai isi minyak pon da kira maju..

black_mel said...

err..skrng dah ramai kot yg leh pam tayar...;)

Nazatul shima said...

uchi: pam suam2 kuku?? mcm mane tu?haha

Nazatul shima said...

alan: hakhak..kalo pakai tayar monorel, jawabnye, mmg xgerak monorel tu nnti..hihihi

Nazatul shima said...

ms: eeeiii..gedik tu..aku xcmtu ok..hakhak

Nazatul shima said...

feckry: pe yg 1st time? pmpuan xreti pam tyr? haha..weyh..btol la tu..ish3..

Nazatul shima said...

azlin: hehee..tau xpe..dulu nk isi minyak pon takot..tapi skank da x takot dh..yakiin je..hehee..

Nazatul shima said...

black mel: excluding me..haahhaa..:D

Hazzy Ishak said...

hazzy malas nak g servis kete, sebab lama sgt nak tunggu.

Nazatul shima said...

kalau shima x g antar kete sevis, jawabnye, xde org la nk tlg antarkn..hehehe...

Dee Zahari said...

saya lagi laa..

nk maen clutch kete pn xreti ag.
lesen simpan wak pekasam. ahahha

cik G dakpe ah kete auto. keke

cik G g pam tayar mane? nk ikot!

Nazatul shima said...

hahaha...meh sini nk ajar bwk manual..senang je..:) jgn takut dh la..hehee..

gi pam tayar kat petronas pasir panjang..hehee..knal dop mane??hahaha..

Dee Zahari said...

cik g kang bwk auto. reti ko manual?
hahak

pasir panjang tau mne..
umh syakir pn p.pnjang ork?

Nazatul shima said...

la...reti la yang ey..megenye b4 bwk auto, kna bwk manual ayh dlu..hehehe..:) oo..pok kir duk cni gk ke..ley ah gi mlawat..hihihi