Sunday, January 9, 2011

Cinta itu buta

Love is blind dalam englishnye, dalam chinesenye? Ntah, saya pon belum sempat belajar. Nothing can't stop the blind of love except HIM. Betol tak?

Istilah tu subjektif. Ada spouse sangat lah hensem, tapi gf die so-so aje. See? Macam saya la kan. pakwe hensem, tapi saya so so aje. Kihkih. Tapi, ada jugak, gf die dewa dewi cantik mavelessss, tapi? Bf die? Emmm.. Hehe.. Mungkin, sebab bf die kaya kot. Pftt! Mata $. :) Tak kaya dengan harta pun, kaya budi bahasa lagi terbaik kan? Tapi, ramai ke yang macam tu?

Tapi, jodoh semua Allah yang tentukan. Perasaan tu semua datang dari Allah. Kalau Allah cakap 'kun fa ya kun', maka jadik la dia. So, no one can't stop HIM. Kan?:)

Jadi, hargai apa yang kita ada. Hargai apa yang kita dapat. Hargai orang sekeliling. Hargai semua orang! :) Nape ntah masuk bab harga ni. Harga? Yes! Memang terbaek! Semua barang naik harga. Apa kejadahnya? Minyak masak, minyak tanah, minyak petrol. Pergh~ Semua minyak naik. Minyak muka nak naik sekali ke tak? Kekekee.. :P

walau coklat dan biru tak matching, saya tetap pakai. Kihkih. As long as i'm comfortable with it. :)

12 comments:

Anonymous said...

yusa; mende laa awk bebel niiiii,.,

Nazatul shima said...

@Anonymous eh eh....abg yusa ade..hehe..xdop blebel nape..saje je nk puji org tu ckit..:P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

itu la dinamekan jodoh....

Nazatul shima said...

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ iya iya dong..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

iya iya...

black_mel said...

haha..mcm tajuk citer malam tadi..cinta buta...jodoh pertemuan ditangan Allah..so kena terima pasangan seadanya..;)

ada mokhtar said...

i pnh dgr crmah pasal cinta ni.. penceramah tu ckp pasangan yg idea mmg kena kontra.. kalau lelaki hensem, prmpuan biasa2.. kalau lelaki banyak cakap, prempuan pendiamm.. ala lebih kurang macam api dengan air... =)

Nazatul shima said...

@black_mel oo..ade ey cite mcm tjuk ni smlm? hehe..wut a coincidence..hehee..:) ye..terima seadanya..Insyaallah akan bahagia..:)

Nazatul shima said...

@ada mokhtar hehe..kan?:) kena kontra tuk saling melengkapi..kalo 2 2 perfect, takde ruang nk lengkapkan dh..hehe

misz benida said...

aku cantik,tapi balak xhensem..hahahaha(terbalikkan ayat itu)
-ala,dulu je hensem,skrng xhnsem pon..dh la bncit..tapi ttp sayang dan brtmbah syg gitu...hahaha
conclusion?
-nothing!

Nazatul shima said...

@misz benidahahaha...ala..mmg sungguh la tu mu lawa..same padan je mu nge gewe tuh..hehe..emm..bkpe cnckusion mu nothing? hehee..:P

pak long said...

salam...
moga dipercepatkan jodoh...