Wednesday, January 12, 2011

Facebook dan Dr. Rozmey

Agaknya, sekarang memang semua agak kelam kabut kan, pasal facebook nak kena tutup. Sampaikan, pagi tadi dalam HOT FM pon, ada talk pasal topik ni. Hehehe.. Memang memberi impak maksima la kot.

Dulu, saya sumpah tak kesah kalau takde facebook. Biar la orang cakap ape pon kan? Who cares? Tapi, sekarang, kalau sehari saya tak online, boleh jadi tak keruan. Macam kera kena belacan la kot ey.

Tapi, saya tak reti sangat nak guna twitter.

Saya assume twitter tuk orang-orang fames, macam Hanis Zalikha aje. Kesian kan? Huhuhu..
eh, ni bukan hanis zalikha, ni nazatul zalikha.

Nanti, macam mana saya nak kontek kawan lame? Yang paling hiba bila nak jimatkan duit untuk kawen. Sekarang hantar kad kawen kat fb je. Tag aje. Tak pun wat event. Kan senang. Nanti, dah tak boleh buat macam ni. Mesti harga kad kawen makin mahal bila semua orang nak kena guna kad kawen. Kalau tak buat, maknenye tak kawen mane la korang agaknya. Hehee.. Mak, saya nak kawen sekarang boleh? Pang!! *Sakit* Hahaha..

Kekdahnya, Mark Zuckerberg tuh dah pening macam mana nak manage laman web fb ni. Tula, sepatutnya, kalau hang dah build web ni, hang kena bersedia dengan problem-problem ni. Baru masuk beberapa tahun, dah nak quit. Hang paham ke pa yang cek duk ngarut nih?

Pfftt!~ Tapi, kalau saya jadi die pon, mesti lagi teruk. Bukan setakat tutup web, malah siap bertapa kat gua. Privacy la konon.

So, sebagai penambah perisa fenomena facebook sekarang ni, adalah seorang hamba Allah ni, yang kononnye, on the way develop web sosial macam fb ni. Akan jadi fenomena kat Malaysia kot! Dia yang cakap ok. Kalau tak silap, dia nak letak nama ddrbook. Ala-ala facebook kan? Mesti hebat macam fb jugak!

Tau sape?

Sape lagi kalau bukan abang tiri angkat korang, Dr. Rozmey. :) So, jom kita wait and see. Kot kot la lagi terbaik dari facebook. We should be proud to be Malaysian if web dia akan jadi fenomena. Ngeh3..

17 comments:

black_mel said...

haha...dia pandai buat duit...xpe..tutup fb pun x kisah..x penting sangat...hehe..

Nazatul shima said...

ha ah...tau xpe..haha...duit pn die da dapat bnyk dari fb neh..ekeke..

zhOprenIa said...

ddr mmg semangat kental. berani mencuba dan tahan dikutuk. cita² tinggi tu. mari kita lihat....!

Nazatul shima said...

eton: ha ah...tula...tgok jela cmne...hihihi

Sharinginfoz said...

tak guna sangat fb

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

duit banyak sgt...

Mr feckry said...

facebook ni dah jadi satu fenomena

AZLIN said...

ye, sy pon tak reti nak guna twitter..

Nazatul shima said...

sharing info: rugi kalo x gune..hehee..

Nazatul shima said...

ms: tula pasal..kalo bg kat rakyat cm kite ni kn bagus..haha

Nazatul shima said...

feckry: ha ah..jgn fenomena alam suda..

Nazatul shima said...

azlin: hikhik..tula kan..jaukn btol..malu2..:D

zulkbo said...

salam..
kalau nak di banding
dengan Hasnis Zalikha
tu Cma lagi cantik
14 x ganda..
i'm serious....!!

Dee Zahari said...

jum join ddrbook..hahak

Nazatul shima said...

zulkbo: uish...jauh panggang dari api..sape la sy nk banding ngn beliau...huhu..she's adorable!:) nway, tanx koi..:)

Nazatul shima said...

dee: hor ah..jom..kalu hebak ge fb, molek ah.hihi..

Tihara said...

ooo.dr rambut cendawan tu ker..hehe..aii tk minat sgt fb..kurengg